奇妙電視《同sing同戲》
Dear Jane推出新歌換主音 Howie:呢首歌是紀念我去世的媽媽
Dear Jane四子日前亮相奇妙電視「同sing同戲」節目,和主持鍾煒喬大玩估戲名遊戲,結果Howie和Nice慘成輸家,被罰用「千人震」通電。四個大男孩對通電不但不抗拒,還興致勃勃輪流玩不停,主音阿Tim更大呼舒筋活絡添!

最近Dear Jane推出新歌「終點的擁抱」,主音換上Howie,Howie解釋說:「主要係呢首歌是紀念我去世的媽媽,好多謝呢班兄弟同唱片公司,完全無諗過商業價值畀我唱呢首歌!」至於四子何不輪流做主音?Howie笑道:「唔係因為我地做唔到,只係我地各自已做緊自己最喜歡的崗位,譬如我彈結他,而阿Tim就係主音!」

Dear Jane入行多時,在Band界已是師兄,不過四子推說:「我地永遠係師弟!做音樂既,要分排位就無意思啦,好似上次同觸執毛、Suppermoment、Rubberband等夾band,真係好開心,大家可以各取所長,我地最多謝都係許志安,佢願意放低身份牽頭纜先促成呢件事!」