奇妙電視《同sing同戲》
陳柏宇新歌邀Wyman填詞 過程浪漫似足追女仔
陳柏宇(Jason)亮相奇妙電視「同sing同戲」節目接受主持鍾煒喬(Matt)訪問,Jason向來視黃偉文是「好夢幻的作詞人」,新碟首次邀得Wyman填詞,Jason自爆邀詞過程充滿浪漫說:「感覺好似問緊Wyman可唔可以做我女朋友咁!」

Jason古惑地笑道:「其實我有計算過既!上年Wyman來我演唱會,我要求同佢合照,然後就借詞畀返張相佢,問佢攞埋電話號碼,之後我寫左段好浪漫、好深情既文畀佢,話如果請到佢寫歌,會係我既榮幸之類,感覺好似問緊可唔可以做我女朋友咁,哈哈!」

Matt笑問他如果當下被Wyman請食檸檬豈不尷尬?Jason自信滿滿地說:「唔會既!佢最多請我飲檸水啫!」終於Wyman為他填詞新歌「行屍走肉」,Jason坦言跟Wyman雖只有一面之緣,但感覺Wyman對他好了解,新歌有如為他度身訂造一樣。