奇妙電視《杜汶澤食住上》
杜汶澤邀王宗堯講前度 自爆曾被「豬扒」吸引
揭蔡潔離奇分手兼失蹤
奇妙電視《杜汶澤食住上》由杜汶澤率領盧頌恩(妹頭)及鄺芷凡(Omi)主持,是史上最口沒遮欄的飲食綜藝訪談節目。阿澤會繼續發揮「把口唔收」的性格,邊食邊爆娛樂圈秘聞,盡顯杜汶澤敢言、敢做、敢玩的大無畏精神。早前,阿澤邀請了圈中男神王宗堯(Gregory)擔任嘉賓,二人除了大談年輕時代的夜蒲史外,阿澤更藉機向宗堯迫供,論盡多位前度女友。

王宗堯前度嫩模豬扒樣樣有 自封「神級命水」
王宗堯貴為圈中男神,身邊一直不乏美女相伴,當中大部分更是嫩模美女。被阿澤問到他曾否與「豬扒」拍拖,他直言:「有!一次咁多,豬到嚇親啲朋友,不過個女仔性格好好,好風趣嘅,我係被佢呢方面吸引到。」阿澤笑言宗堯不止女人緣旺,更是非常識食,前度女友中的陳靜、黎紀君及「浸大E神」楊梓瑤全都是女神級別,羨煞旁人。宗堯表示:「我條命係生得好好,係『神級命水』。我都幾誠實,有拍過拖就一定會認。」

王宗堯無故被分手 踢爆蔡潔離奇失蹤
王宗堯與蔡潔的戀情一度成為傳媒焦點,談到被分手一事,宗堯難掩無奈:「我都係從報紙得知被分手,對方消失咗一段時間,聯絡唔到,又無講清楚,我唯有接受。」對此,阿澤表示有件事情不吐不快:「當年蔡潔應承接拍我部電影,我哋試晒造型,誰不知開拍前四日,佢突然話唔拍,話驚影響佢內地市場。但最估唔到係轉過頭佢居然同你拍拖。唔敢拍我嘅戲但夠膽同王宗堯拍拖,真係匪夷所思!」