奇妙電視《辣媽大作戰》
誓神劈願否認整容 黎淑賢:我只係打針
黎淑賢(Bonnie)近年愈來愈靚,不少人都質疑她整容,Bonnie接受嚴崇天為奇妙娛樂新聞主持的「辣媽大作戰」訪問時,誓神劈願否認整容說:「對我來講,要開刀既先係整容,我無開過刀,我只係打左針!」

Bonnie老公許智政是美容醫生,所謂近水樓台,Bonnie打美容針當然由老公負責,問她女為悅己者容,同時是否也為取悅老公?她一口否認說:「點解我要取悅別人?至緊要係自己覺得好睇,唔需要為別人而生活!」

黎淑賢前夫是盧惠光,問她上一段婚姻對現在有無影響?Bonnie坦白說:「每一段婚姻都唔同既,對象唔同呀嘛!不過人係會長大既,以前我10幾歲就結婚,當然唔夠成熟,依家我有4個仔,從佢地身上,我都可以學到好多野!」

Bonnie隨後笑著更正道:「應該係5個仔先岩(包括老公),我真係精神分裂!對住個大既就要講大人野,對住細既,又要扮cute。我成日叫錯佢地既名,有時要叫4次先叫得岩,連工人姐姐都笑埋一份!」

作為1位闊太,Bonnie最喜歡的是畫畫,不經不覺她已習畫近10年,最近還和兒子在同一間畫室學畫。Bonnie不諱言畫畫確實有收心養性作用,她說:「以前我好火爆,一句唔岩就黑面、發脾氣,依家我學會放慢,學會修養。」